3 tips bij het in elkaar zetten van jouw tuinkas

Het eindresultaat mag dan misschien een feestje zijn, maar om dit te bereiken wacht je eerst een heuse klus: het in elkaar zetten van de kas. Om je hier mee op weg te helpen heb ik hieronder enkele tips and trics voor je op een rijtje gezet!

Tip 1: Zorg voor een goede fundering

Een goede fundering is essentieel! Zorg dus dat je een egale ondergrond hebt voordat je begint met het in elkaar zetten van de kas.  Ben je van plan de kas te plaatsen op een stenen ondergrond? Zorg dan dat de stenen recht liggen. Ben je van plan de kas te plaatsen op een zandondergrond? Maak dit dan gemakkelijk egaal met een waterpas.

Tip 2: verzamel de juiste materialen

Mijn kas van ACD kassenbouw was allesbehalve de beruchte relatietest pakketten van de IKEA. Er was namelijk maar een soort bout aan toegevoegd en had ik het gereedschappenpakket erbij besteld (zie afbeelding hieronder). Ideaal, want zo had ik alles in één keer bij elkaar en hoefde ik zelf slechts te zorgen voor een waterpas, kruiskopschroevendraaien en meetlint. 

Tip 3: vraag hulp!

Voor het in elkaar zetten van van de kas hebben wij onze buren geholpen om te helpen. Het raam- en glaswerk hebben wij dus met z’n vieren in elkaar gezet. Het raamwerk had op zich ook met drie man gekund, maar wel zo gezellig om het met z’n vieren te doen! Het glaswerk is wel aan te raden om dat met minimaal vier man te doen. Het maakt het op deze manier niet alleen minder fysiek intensief, maar ook een stukje veiliger! Totaal zijn wij er twee middagen mee bezig geweest. Vier uur voor het raamwerk en vier uur voor het glaswerk erin te zetten. Voeg het glas als het kan gelijk toe aan de kas. Zeker op weilanden bestaat door de flinke wind beschadigd te raken. Knip de rubberen strips niet gelijk op maat, maar houd ze ietsjes langer. Bij warmte krimpt het rubber namelijk. En je wilt natuurlijk niet hebben dat je straks met te korte strips komt te zitten! 

WAAR BEN JE NAAR OP ZOEK?

Hoi, ik ben Stefanie. Graag neem ik je mee in het plezier dat zaaien, oogsten en lekker biologisch eten mij brengt!

Populaire recepten

Kweektips!

Kweek je eigen biologische kruiden, groente en fruit.​

Mis niets

Ontvang mijn nieuwsbrief!

Doe nieuwe inspiratie op! Ontvang moestuintips, seizoensrecepten en aantrekkelijke acties.

VOLG MIJ OP INSTAGRAM

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.