

Paaseieren kleuren met natuurlijke materialen
Voor wie?
Duur
Het is weer bijna Pasen en dus worden er weer flink wat eieren beschilderd! In een blog van vorige maand schreef ik al over het maken van eigen verf van natuurlijke materialen. Of je dit kunt combineren? Eitje (-;! Dit heb ik voor jou hieronder stapsgewijs neergezet. Veel plezier!

Dit heb je nodig!
– eieren
– een pannetje met water
– natuurlijke materialen (zie het lijstje hieronder voor mogelijke kleuren)
Groen: spinazie, peterselie, sint-janskruid, rode kool (zorgt voor een turkooizen kleur)
Blauw: blauwe bessen, bosbessen
Geel: kamillebloemen, saffraan, kurkuma
Oranje: wortelen
Rood: rode biet
Bruin: schil van rode uien, koffie, zwarte thee
Aan de slag
Heb je alle ingrediënten verzameld? Maak hier dan een aftreksel van. Snijd grote stukken groenten (zoals de wortel) in kleine stukjes. Bekijk het schema hieronder voor de juiste verhoudingen. Kook de eitjes vervolgens hard. Kies bij voorkeur voor eieren met een lichte schil. De kleuren worden namelijk niet altijd zo vel als bij synthetische verf.
Zelf heb ik gekleurd met wat ik in huis heb: schillen van een rode ui, kurkumma, zwarte thee en blauwe bessen.
Groente: gebruik 500 gram van de groente met 2 liter water. Je hoeft ze niet te laten weken. Kook ze vervolgens ongeveer 35 minuten.
Bloemen, bladeren en bessen: gebruik 30 tot 100 gram met 2 liter water. Laat ze voor het koken eerst enkele uren inweken. Kook ze vervolgens 35 tot 50 minuten hard.
Koffie en thee: 30 tot 50 gram met 2 liter water. Er is geen inweektijd nodig. Kook ze vervolgens 25 tot 30 minuten.
Ik ben erg benieuwd naar jouw creaties. Deel je ze met me via de socials?

Hoi, ik ben Stefanie. Graag neem ik je mee in het plezier dat zaaien, oogsten en lekker biologisch eten mij brengt. Op deze pagina vind je een van de seizoensrecepten die ik graag met je deel.
Ik ben benieuwd of je er net zo van genoten hebt als wij!
Lees meer over moestuinieren in mijn blogs!
Mis niets
Ontvang mijn nieuwsbrief!
Doe nieuwe inspiratie op! Ontvang moestuintips, seizoensrecepten en aantrekkelijke acties.