Asperge tompouce

Ingrediënten

  • 500 gram asperges
  • Pakje bladerdeeg
  • 200 gram gerookte zalm
  • 1 gefruit uitje
  • 250 ml slagroom
  • Verse bieslook

Bereidingstijd

30 minuten

Instructies

  • Schil de asperges en kook ze ongeveer 15 min, afhankelijk van de dikte
  • Snij de plakjes bladerdeeg doormidden, prik er met een vork gaatjes in en bak ze voor ca. 10 min in een voorverwarmde oven op 200 graden.
  • Klop de slagroom lobbig en breng deze op smaak met het gefruite uitje, bieslook, en wat zout en peper.
  • En nu is het tijd om de tompouce te bouwen: start met de onderkant; het bladerdeeg. Daarop leg je de asperges, de slagroom en de gerookte zalm. Eindig met een plakje bladerdeeg en klaar is je tompouce!

Tips

Liever vegetarisch? Zonder zalm is ie ook lekker!

Wat heb je nodig

Wat vind jij van deze hartige tompouce? Laat het me weten in de comments hieronder of op Instagram!

WAAR BEN JE NAAR OP ZOEK?

Hoi, ik ben Stefanie. Graag neem ik je mee in het plezier dat zaaien, oogsten en lekker biologisch eten mij brengt. Op deze pagina vind je een van de seizoensrecepten die ik graag met je deel. 

Ik ben benieuwd of je er net zo van genoten hebt als wij!

Populaire recepten

Mis niets

Ontvang mijn nieuwsbrief!

Doe nieuwe inspiratie op! Ontvang moestuintips, seizoensrecepten en aantrekkelijke acties.

VOLG MIJ OP INSTAGRAM

Maak jij dit recept met eigen gekweekte groente? Check deze tips!

Moestuininspiratie in je mail!

Kweektips, lekkere moestuinrecepten en leuke acties!

Schrijf je in en ontvang eenmalig 10% korting op al je aankopen.

Hoe? Gebruik de kortingscode ‘Welkom!’