

Courgette-doperwtjes-basilicumsoep
Ingrediënten
De eerste vier ingrediënten vers uit eigen moestuin!
- 3 courgettes
- 250gr doperwtjes
- 5 knoflookteentjes
- 25gr basilicum blaadjes
En dan deze ingrediënten nog:
- 30ml olijfolie
- 0,5l water
- 2 groentebouillonblokjes
- 100gr feta
- halve citroen
- zout en peper naar smaak
Bereidingstijd
Deze zomerse maaltijdsoep zit vol verse ingrediënten uit de moestuin. Een heerlijk, gezond en makkelijk soepje naar het recept van Ottolenghi.

Instructies
Verwarm de olijfolie in een grote pan en bak hierin de gepelde knoflookteentjes tot ze goudbruin zijn
Snij de courgette in stukken en voeg deze toe met wat zout en peper. Bak dit samen zo’n 3 minuten.
Voeg dan het water en de bouillonblokjes toe en breng het geheel aan de kook, voor ca. 7 min. Zorg dat de courgette nog heldergroen is.
Voeg de doperwtjes toe, kook nog voor 1 minuutje en zet dan het vuur uit.
De basilicum erbij en pureer het geheel met een staafmixer tot een mooie, gladde soep
Verdeel de soep over de borden, brokkel de feta en citroenrasp er overheen. Maak het af met wat versgemalen peper.
Tips
Maak wat te veel dan kan je het enkele maanden invriezen.

Hoi, ik ben Stefanie. Graag neem ik je mee in het plezier dat zaaien, oogsten en lekker biologisch eten mij brengt. Op deze pagina vind je een van de seizoensrecepten die ik graag met je deel.
Ik ben benieuwd of je er net zo van genoten hebt als wij!
Populaire recepten


Rode kool tarte tatin met appel!

Pizza Pesto Courgette & gorgonzola

Volkoren penne met loof van rode bieten en boursin
Mis niets
Ontvang mijn nieuwsbrief!
Doe nieuwe inspiratie op! Ontvang moestuintips, seizoensrecepten en aantrekkelijke acties.