

Courgette filodeegtaart
Ingrediënten
- 3 courgettes
- pakje filodeeg
- 3 el paneermeel
- 1 grote ui
- 2 knoflookteentjes
- 5 eieren
- 2 el Griekse yoghurt of creme fraiche
- 1 el komijnpoeder
- Snufje zout en peper
- Bakvorm – ik gebruikte een springvorm met doorsnede van 20cm
Bereidingstijd

Instructies
Deze courgette filodeeg taart is het populairste recept wat ik tot nu toe met jullie heb gedeeld op Instagram. En dat verbaast me niks, want het is natuurlijk een plaatje! En absoluut niet zo ingewikkeld als dat het lijkt; sterker nog, het is ontzettend makkelijk.
Hierbij het recept, zodat je indruk kan maken als je binnenkort een etentje geeft.
- Verwarm de oven op 200 graden
- Fruit de kleingesneden ui en knoflook in een beetje olie
- Snij/schaaf de courgette over de lengte met een kaasschaaf in plakjes.
- Leg de plakken op en doek of keukenpapier, zodat het vocht er zoveel mogelijk uittrekt.
- Klop het ei op en meng het met de Griekse yoghurt (of creme fraiche), het komijnpoeder en het zout en peper.
- Stapelen maar! Leg het filodeeg in de en verdeel het paneermeel over de bodem. Verspreid vervolgens de gefruite ui en knoflook erop en dan kun je de courgette er opgerold op leggen.
- 40 min in de oven en klaar is je prachtige taart!
Tips
Variatietip: voeg wat blauwe kaas toe; smaakt er erg lekker bij!
En, is ie gelukt?! Was je visite onder de indruk? Vast wel! Ik hoor het graag, in de comments hieronder of op Instagram!

Hoi, ik ben Stefanie. Graag neem ik je mee in het plezier dat zaaien, oogsten en lekker biologisch eten mij brengt. Op deze pagina vind je een van de seizoensrecepten die ik graag met je deel.
Ik ben benieuwd of je er net zo van genoten hebt als wij!
Populaire recepten


Rode kool tarte tatin met appel!

Pizza Pesto Courgette & gorgonzola

Volkoren penne met loof van rode bieten en boursin
Mis niets
Ontvang mijn nieuwsbrief!
Doe nieuwe inspiratie op! Ontvang moestuintips, seizoensrecepten en aantrekkelijke acties.