Courgette pancakes

Ingrediënten

• 100 gram bloem
• 100gr geraspte courgette
• 25 gr havermout
• 300 gram griekse yoghurt of kwark
• 2 tl bakpoeder
• 1 el koekkruiden of kaneel
• 1 ei (M)
• beetje zout

Bereidingstijd

20 min

Het is lekker gezond en makkelijk. En het ziet er super uit. Pancakes maken het ontbijt een beetje bijzonder.

Deze keer heb ik ze gemaakt met de laatste courgette uit de moestuin. Dat is toch een bijzonder moment.

Instructies

De courgette bestaat uit veel vocht, laat dit zoveel mogelijk weglopen na het raspen.

Doe dan alle ingrediënten in een kom en roer of mix het door elkaar. Ik mix het zodat het een luchtig beslag wordt.

De met een grote lepel het beslag in de pan en bak de pancakes aan 2 zijde in een beetje (room)boter.

Nu nog de topping

Alles kan: ik heb nu gekozen voor griekse yoghurt met ingevroren japanse wijnbes en frambozen uit de moestuin. Afgetopt met een beetje maple syrop.

Enjoy!

Tips

Maak eens een hartige pancake als lunch. Snel volgen hier meer recepten voor!

WAAR BEN JE NAAR OP ZOEK?

Hoi, ik ben Stefanie. Graag neem ik je mee in het plezier dat zaaien, oogsten en lekker biologisch eten mij brengt. Op deze pagina vind je een van de seizoensrecepten die ik graag met je deel. 

Ik ben benieuwd of je er net zo van genoten hebt als wij!

Populaire recepten

Mis niets

Ontvang mijn nieuwsbrief!

Doe nieuwe inspiratie op! Ontvang moestuintips, seizoensrecepten en aantrekkelijke acties.

VOLG MIJ OP INSTAGRAM

Maak jij dit recept met eigen gekweekte groente? Check deze tips!

Moestuininspiratie in je mail!

Kweektips, lekkere moestuinrecepten en leuke acties!

Schrijf je in en ontvang eenmalig 10% korting op al je aankopen.

Hoe? Gebruik de kortingscode ‘Welkom!’