Fleur je schutting op met een insectenhotel!

Voor wie?

Vanaf 4 jaar

Duur

Terwijl wij ons lekker onder een dekentje op de bank kunnen opwarmen, is dit voor insecten een stukje lastiger. Help ze daarom een handje door zelf een huisje voor ze te knutselen. Op deze manier trek je bijen, vlinders, torren en andere insecten vriendjes aan in jouw tuin! Er zijn een eindelijk veel mogelijkheden, dus laat jouw creativiteit vooral op de vrije loop!

Dit heb je nodig!

Omdat er veel verschillende variaties zijn, raad ik je aan om jouw kastjes en tuin in te duiken om te kijken wat je nog thuis hebt liggen wat van toepassing zou kunnen zijn. Hieronder vind je een lijstje met materialen die je eventueel zou kunnen gebruiken.

 

– (wijn)kistje
– stro
– terracotta potjes
– massieve houtblokken
– bamboe rietjes
– boomschors
– bakstenen

– (kolom)boormachine

– leem

– gaas

 

Maak je liever alleen huis voor de bijtjes? Gebruik dan de onderstaande materialen!

 

– kistje

– houtsoorten

– holle bamboe stengels (riet en vliet werken ook prima!)

– (kolom)boormachine

Aan de slag

Heb jij mooie holle gaatjes geboord in de houtblokken? Dan is het tijd om jouw (wijn)kistje te vullen met jouw gekozen materialen. Om het voor het oog er ook leuk uit te laten zien, is het aan te raden om te werken met vakken. Wil je extra stevigheid creëren? Gebruik dan wat leem, zodat alles goed blijft zitten. Gebruik vooral jouw fantasie en denk niet teveel na. Op deze manier ontstaan meestal de leukste creaties!

Is je hotel klaar? Plaats hem dan op een zonnige plek 50 tot 200 centimeter van de grond. Op deze manier komt er voldoende zon op het hotel zodat de koudbloedige beestjes zich kunnen opwarmen ‘s morgens. Daarnaast zorgt de zon ervoor dat het hout droogt als het heeft geregend.  Ik ben heel benieuwd naar jouw creatie. Deel je hem met me via Instagram?

WAAR BEN JE NAAR OP ZOEK?

Hoi, ik ben Stefanie. Graag neem ik je mee in het plezier dat zaaien, oogsten en lekker biologisch eten mij brengt. Op deze pagina vind je een van de seizoensrecepten die ik graag met je deel. 

Ik ben benieuwd of je er net zo van genoten hebt als wij!

Lees meer over moestuinieren in mijn blogs!

Mis niets

Ontvang mijn nieuwsbrief!

Doe nieuwe inspiratie op! Ontvang moestuintips, seizoensrecepten en aantrekkelijke acties.

VOLG MIJ OP INSTAGRAM

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.