

Glühwein
Ingrediënten
1 fles rode wijn, ik gebruik een goedkope Merlot
2 sinaasappels
1 kaneelstokje
1 vanillestokje of 2 eetlepels vanille bourbon
6 kruidnagels
1 eetlepel bruine suiker of honing
En je kan nog 2 steranijs toevoegen.
Bereidingstijd
Een koude dag en de heerlijke geur van kaneel en sinaasappel. Perfecte kerst combinatie! Deze klassieker is het ideale drankje voor na een kerstwandeling.

Instructies
Maak de (biologische) sinaasappels goed schoon en snij deze in schijven van ong een halve centimeter dik.
Giet de wijn in een grote kookpan en voeg de sinaasappels, het kaneelstokje, vanillestokje, kruidnagels en bruine suiker toe. Warm de wijn op tot er damp boven vormt, dan nog 5-10 min op deze temperatuur houden.
Ik laat de Gluhwein 1 tot 2 dagen staan zodat alle smaken van de sinaasappels, kruidnagel en vanillestokje goed in de wijn trekken.
Tips
Boven de 78 graden verdampt de alcohol. Zo kan je kiezen voor een variant met of zonder alcohol.
Hopelijk krijgen we nog wat koude dagen, zodat ik vaker deze heerlijke Glühwein kan maken!

Hoi, ik ben Stefanie. Graag neem ik je mee in het plezier dat zaaien, oogsten en lekker biologisch eten mij brengt. Op deze pagina vind je een van de seizoensrecepten die ik graag met je deel.
Ik ben benieuwd of je er net zo van genoten hebt als wij!
Populaire recepten


Rode kool tarte tatin met appel!

Pizza Pesto Courgette & gorgonzola

Volkoren penne met loof van rode bieten en boursin
Mis niets
Ontvang mijn nieuwsbrief!
Doe nieuwe inspiratie op! Ontvang moestuintips, seizoensrecepten en aantrekkelijke acties.