Granola

Ingrediënten

– 250 gr grove havervlokken
– 200 gr pompoenpitten
– 100 gr ongebrande walnoten
– 2 tl kaneel of koekkruiden
– 5 el zonnebloemolie
– 6 el honing

Bereidingstijd

30 min

Wist jij dat je je granola ook zelf kunt maken? En dat dat eigenlijk veel lekkerder én gezonder is dan die uit de supermarkt? En dat allemaal in een handomdraai! Ik ontbijt iedere ochtend met yoghurt, zelfgemaakte granola en fruit van het seizoen uit mijn moestuin, een heerlijk begin van de dag!

Instructies

– Verwarm de oven voor op 180 graden
– Meng alle ingrediënten door elkaar
– Verspreid de granola over een bakplaat.
Tip: omdat ik zo min mogelijk afval wil hebben, gebruik ik een siliconen bakmat die ik op de bakplaat leg ipv bakpapier.
– Bak de granola 20 minuten. Roer het gedurende deze tijd tweemaal om, zodat je granola aan alle kanten lekker krokant wordt!
– Even laten afkoelen bewaar de granola in een leuke glazen pot.

Tips

Je kunt ook variëren met zaden en noten en nadat de granola in de oven is geweest, rozijnen of cranberry’s toevoegen.

Serveertip: Je kunt de granola niet alleen over je yoghurt strooien, maar ook over je smoothie bowl! Check ook mijn smoothie recepten.

WAAR BEN JE NAAR OP ZOEK?

Hoi, ik ben Stefanie. Graag neem ik je mee in het plezier dat zaaien, oogsten en lekker biologisch eten mij brengt. Op deze pagina vind je een van de seizoensrecepten die ik graag met je deel. 

Ik ben benieuwd of je er net zo van genoten hebt als wij!

Populaire recepten

Mis niets

Ontvang mijn nieuwsbrief!

Doe nieuwe inspiratie op! Ontvang moestuintips, seizoensrecepten en aantrekkelijke acties.

VOLG MIJ OP INSTAGRAM

Maak jij dit recept met eigen gekweekte groente? Check deze tips!

Moestuininspiratie in je mail!

Kweektips, lekkere moestuinrecepten en leuke acties!

Schrijf je in en ontvang eenmalig 10% korting op al je aankopen.

Hoe? Gebruik de kortingscode ‘Welkom!’