Kiemgroente

Voor wie?

Beginner, Enige ervaring, Gevorderde, Expert

Zaaien & Oogsten

Zaaien: Binnen het hele jaar door!

Introductie

Niets makkelijker dan het kweken van kiemgroente en wist je dat deze bordevol gezonde voedingsstoffen zitten. Leuk in een bakje op het aanrecht zodat je ze altijd vers bij de hand hebt. En erg leuk om samen met kinderen te zaaien, omdat je ze per dag ziet groeien. Deze prachtige foto hieronder is van bolster.

Zaaien

Verzamel de volgende benodigdheden: zaden van je kiemgroente, een kweekkas of als je die niet hebt een bord of schaal, keukenpapier en beetje water. En dan gaan we aan de slag. Maak het keukenpapier vochtig. Hoe doe je dit? Houdt het keukenpapier onder de kraan en dan een beetje uit te knijpen. Vouw het keukenpapier dubbel en leg het op de bodem van je kweekbakje of schaal. Leg de zaden op het keukenpapier. Het maakt niet uit hoe ze liggen. Het ene zaadje mag dichterbij het andere zaadje liggen.

Verzorgen

Jouw kiemgroente houdt van warmte, dus zet de doorzichtige kap van je kweekkas erop. Laat wel de schuiven op een kiertje zodat ze verse lucht krijgen. Hou het keukenpapier de komende dagen vochtig en ze zullen snel groeien.

Oogsten

Na ongeveer 5 dagen hebben je kiemgroente 2 blaadjes en kan je ze onderaan het steeltje afknippen en ze vers gebruiken over gerechten. Enjoy!

Heb je geen kiemgroente in huis kijk dan eens welke zaden je in je keukenkastje kan vinden. Den bijvoorbeeld aan quinoa, linzen of bonen.

WAAR BEN JE NAAR OP ZOEK?

Hoi, ik ben Stefanie. Graag neem ik je mee in het plezier dat zaaien, oogsten en lekker biologisch eten mij brengt. Op deze pagina vind je een van de seizoensrecepten die ik graag met je deel. 

Ik ben benieuwd of je er net zo van genoten hebt als wij!

Lees meer over moestuinieren in mijn blogs!

Mis niets

Ontvang mijn nieuwsbrief!

Doe nieuwe inspiratie op! Ontvang moestuintips, seizoensrecepten en aantrekkelijke acties.

VOLG MIJ OP INSTAGRAM

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.