Kool uit de oven met ansjovis-chilicrème en hazelnoot

Ingrediënten

– 1 kg (rode)kool
– 75 gr ongezouten roomboter
– 100 ml witte wijn
– 1 ansjovisfilets in olie uit blik
– 125 gr crème fraîche
– halve rode peper
– 1 citroen
– 50 gr gehakte hazelnoten
– 12½ gr verse bieslook

Bereidingstijd

10 minuten (20 minuten in de oven)

Heb jij al eens geroosterde kool geprobeerd? Dit is namelijk een echte must do! Niet alleen makkelijk de bereiden om te bereiden, maar ook érg lekker én een feestje om te serveren! Lees hieronder het recept.

Instructies

– Verwarm de oven voor op 220 °C en snijd de rodekool in acht lange parten. Verwarm een koekenpan met twee derde van de roomboter en bak hierin in delen aan beide zijden de rodekoolparten lichtbruin aan. Leg de parten in een ovenschaal en strooiber eventueel een scheut witte wijn over. Verdeel de rest van de boter in kleine klontjes erover en zet 15-20 minuten in de oven tot de kool licht begint te blakeren.
– Doe als de kool in de oven zit de inhoud van het blikje ansjovis plus de olie in een hoge maatbeker of kleine blender. Voeg de crème fraîche toe en de rode peper. Wil je het liever iets minder pittig? Verwijder dan de pitjes van de peper.
– Maak de citroen schoon en rasp de gele schil. Voeg wat citroenrasp en sap van een halve citroen toe en pureer dit tot een gladde crème. Verwarm een koekenpan op het vuur zonder olie of boter en rooster de hazelnoten met een snufje zout goudbruin.
– Neem de schaal uit de oven, leg twee parten kool op elk bord, en schep er een paar lepels ansjovis-chilicrème over.
– Hak de hazelnoten grof en verdeel over de crème en maak het af met de fijngehakte bieslook.
– Genieten maar!

Tips

Dit gerecht is echt een feestje voor het oog. Kies je mooiste servies en leg de kool leuk op het bord. Een echt culinair hoogstandje!

WAAR BEN JE NAAR OP ZOEK?

Hoi, ik ben Stefanie. Graag neem ik je mee in het plezier dat zaaien, oogsten en lekker biologisch eten mij brengt. Op deze pagina vind je een van de seizoensrecepten die ik graag met je deel. 

Ik ben benieuwd of je er net zo van genoten hebt als wij!

Populaire recepten

Mis niets

Ontvang mijn nieuwsbrief!

Doe nieuwe inspiratie op! Ontvang moestuintips, seizoensrecepten en aantrekkelijke acties.

VOLG MIJ OP INSTAGRAM

Maak jij dit recept met eigen gekweekte groente? Check deze tips!

Moestuininspiratie in je mail!

Kweektips, lekkere moestuinrecepten en leuke acties!

Schrijf je in en ontvang eenmalig 10% korting op al je aankopen.

Hoe? Gebruik de kortingscode ‘Welkom!’