Laat groenten hergroeien zodat je er een tweede keer van kan smullen!

Voor wie?

Vanaf 3 jaar

Duur

5 min

Groenten laten hergroeien kost weinig moeite en is een simpele manier om met moestuinieren bezig te zijn. Het vraagt een beetje geduld, maar des te leuker is het om het proces te volgen! Hieronder vind je een lijstje met groente die zeer geschikt zijn om te laten hergroeien!

– bleekselderij
– paksoi
– lente ui
– basilicum
– munt
– prei
– gember

Dit heb je nodig!

– gebruikte groente
– glaasje water

Aan de slag

Heb jij lekker van je groente kunnen genieten? Snijd de groente dan zo af dat je het deel waar de wortels groeien in water zweeft. Op deze manier kan het ”plantje” genoeg water opnemen en nieuwe stengels of bladeren produceren. Zorg ervoor dat je de groente niet te ver in water zet. Op deze manier vergroot je de kans dat de groente zal gaan rotten. Ook is het aan te raden om hem niet op een koude of tochtige plek te zetten. Je vergroot het succes om het glaasje op een lichte en warme plek te zetten.

Heb je vragen over het laten hergroeien van groenten? Laat het me dan hieronder weten of stuur me gerust een berichtje op Instagram! Ik beantwoord ze graag voor je (-:

WAAR BEN JE NAAR OP ZOEK?

Hoi, ik ben Stefanie. Graag neem ik je mee in het plezier dat zaaien, oogsten en lekker biologisch eten mij brengt. Op deze pagina vind je een van de seizoensrecepten die ik graag met je deel. 

Ik ben benieuwd of je er net zo van genoten hebt als wij!

Lees meer over moestuinieren in mijn blogs!

Mis niets

Ontvang mijn nieuwsbrief!

Doe nieuwe inspiratie op! Ontvang moestuintips, seizoensrecepten en aantrekkelijke acties.

VOLG MIJ OP INSTAGRAM

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.