

Maanzaadcake met een laagje citroenglazuur
Ingrediënten
Voor het beslag:
– 200 gr boter, op kamertemperatuur
– 200 gr suiker
– 1 limoen
– ¼ tl zout
– 4 eieren, op kamertemperatuur
– 200 gr bloem
– 3 forse el maanzaad
Voor het roomkaasglazuur
– laag 200 g roomkaas
– 2 limoenen zowel t rasp als het sap
– 100 g poedersuiker
Bereidingstijd
Mmmmmm, deze taart is voor mij dé ontdekking van het jaar. Een heerlijk frisse taart met eigen gekweekte maanzaad uit de papavers uit mijn eigen tuin. Een dikke aanrader!

Instructies
– Verwarm de oven voor op 160 graden en vet een cakevorm met een doorsnede van ca. 20 cm centimeter in met boter en bekleed de bodem en twee zijkanten met bakpapier.
– Doe de boter, suiker, citroenrasp en het zout in een kom en klop dit enkele minuten tot een romig geheel.
– Voeg vervolgens de eieren één voor één toe. Voeg het volgende ei pas toe als het vorige volledig is opgenomen.
– Spatel de bloem en het bakpoeder door het beslag. Spatel tot slot het citroensap en maanzaad door het beslag.
– Schep het beslag in de cakevorm, strijk de bovenkant glad en bak de cake in 30 minuten gaar.
– Laat de cake kort afkoelen en haal hem vervolgens met behulp van het bakpapier uit de vorm. Laat hem verder afkoelen op een rooster.
– Klop voor het roomkaasglazuur de roomkaas, poedersuiker en citroenrasp tot een glad glazuur en bestrijk de cake hiermee. Vind je t te zuur? Voeg dan wat extra poedersuiker toe.
– Smullen maar!
Tips
Maak de taart ook als een lust voor het oog en versier hem met prachtige eetbare bloemen. Je zult gegarandeerd indruk maken op je gasten! En op je partner natuurlijk (-; Ik ben erg benieuwd naar jouw creatie! Deel je ze met me via Instagram?

Hoi, ik ben Stefanie. Graag neem ik je mee in het plezier dat zaaien, oogsten en lekker biologisch eten mij brengt. Op deze pagina vind je een van de seizoensrecepten die ik graag met je deel.
Ik ben benieuwd of je er net zo van genoten hebt als wij!
Populaire recepten


Rode kool tarte tatin met appel!

Pizza Pesto Courgette & gorgonzola

Volkoren penne met loof van rode bieten en boursin
Mis niets
Ontvang mijn nieuwsbrief!
Doe nieuwe inspiratie op! Ontvang moestuintips, seizoensrecepten en aantrekkelijke acties.