Hoe mijn moestuinavontuur is gestart!

Mijn allereerste blogpost! Erg leuk, maar stiekem ook wel een beetje spannend. Wat een halfjaartje geleden begon met hobbymatig foto’s plaatsen van mijn moestuin op Instagram, is inmiddels uitgegroeid tot een heuse website mét eerste eigen producten en een webshop in de maak. Ik neem je graag mee in mijn moestuinavontuur dat begon toen ik nog een klein meisje was tot het moment waarop ik nu beland ben; mijn eigen moestuinbedrijfje van de Groei! Voordat je hierin meeneem, zal ik mezelf eerst eventjes voorstellen!


Wie ben ik?

Mijn naam is Stefanie, ik ben 38 lentes jong en dol op moestuinieren! Samen met mijn man en dochtertjes van 4 en 5 jaar woon ik in Baarn. In mijn dagelijkse leven werk ik als coach en talent manager bij het bedrijf YSE waar ik me bezighoud met de groei van onze young professionals en organisaties. Ik ben een echt bezig bijtje en houd ervan om veel verschillende dingen uit te proberen. Om een balans te vinden tussen het drukke sociale, werk- en privéleventje plan ik bewust en regelmatig me-time in. Op deze manier kom ik niet alleen tot rust, maar neem ik ook de tijd om mijn gedachtes te kunnen ordenen, wat met het beste lukt als ik omgeven ben met groen.

.

Van binnen kamerplanten stekken naar buiten groente en fruit kweken

Het verzamelen van groene vriendjes begon tien jaar geleden met kamerplanten. Op elk plankje en in elk hoekje van het huis stonden (en staan tot de ergernis van mijn vriend) wel wat plantjes of gevulde stekglaasjes te schitteren. Toen ik vijf jaar geleden een huis mét balkon kreeg, werd het tijd voor een nieuwe uitdaging: het kweken van mijn eigen groente en fruit! Inmiddels is dit uitgegroeid tot een ruim 100 vierkante meter sier- én moestuin bij Kasteel Groeneveld!

Moestuin-Kasteel-Groeneveld
Mijn moestuin bij Kasteel Groeneveld

Moestuinieren brengt mij…..

Dit stukje grond is voor mij erg belangrijk. Moestuinieren betekent voor mij namelijk niet alleen me-time, maar ook duurzaam buitenleven en biologisch eten. Het zaaien van een zaadje tot het uiteindelijk kunnen oogsten van de groente is een leuk en rustgevend proces. Daarnaast hecht ik er veel waarde aan om mijn kinderen te laten zien waar groente en fruit eigenlijk vandaan komen. Het eten van eigen seizoensgroente is namelijk een stuk duurzamer dan het kopen van groente en fruit uit het binnen- en buitenland. En niet te vergeten: in de natuur kan ik mijn creativiteit helemaal los laten gaan! De natuur brengt niet alleen producten om heerlijke gerechten mee te bereiden, maar ook met droogbloemen, houten blokken van omgewaaide bomen én het maken van natuurlijke kleurstoffen kan ik mezelf helemaal opladen na de hectiek van het dagelijkse leven!

.

Van hobby naar Van de Groei

Een half jaar geleden besloot ik om mijn passie voor moestuinieren en het buitenleven te delen met het groter publiek en heb ik het Instagramaccount @moestuin_kasteelgroeneveld aangemaakt. Omdat ik hier erg veel plezier en energie uithaalde, besloot ik het hogerop te zoeken. Met steun van het thuisfront ben ik naar de Kamer van Koophandel gestapt en voor ik het wist had ik een eigen bedrijfje op mijn naam staan. Nu ook eindelijk mijn website in de lucht is, kan ik mijn ideeën eindelijk uitwerken! Ik kan dan ook niet wachten om de cursussen en workshops aan te bieden en blogs te schrijven over moestuinieren.

Zie dit trotse hoofd! Eigen wortel gekweekt!

Mijn wens…

Mijn wens is meer mensen enthousiast te maken om hun eigen groente en fruit te gaan kweken. Ook zonder moestuin of buiten kun jij aan de slag met een kweekbakje. Met wat simpele uitleg en een paar handige tips hoeft moestuinieren helemaal niet lastig te zijn en kun je er veel voordelen uithalen! Wie weet ben jij binnenkort ook van de Groei!

WAAR BEN JE NAAR OP ZOEK?

Hoi, ik ben Stefanie. Graag neem ik je mee in het plezier dat zaaien, oogsten en lekker biologisch eten mij brengt!

Populaire recepten

Kweektips!

Kweek je eigen biologische kruiden, groente en fruit.​

Mis niets

Ontvang mijn nieuwsbrief!

Doe nieuwe inspiratie op! Ontvang moestuintips, seizoensrecepten en aantrekkelijke acties.

VOLG MIJ OP INSTAGRAM

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.