

Pavlova met moestuin fruit
Ingrediënten
Pavlova schuim bodem
- 3 eiwitten
- 150 gram suiker
- 2 tl citroensap
- Schil van 1 citroen en 1 sinaasappel
- 2 tl maïzena
Toplaag
- 250 ml slagroom
- 1 eetlepel suiker
- Hazelnootstukjes
- Fruit: ik heb in de zomer japansewijnbes en frambozen uit de moestuin ingevroren en deze gebruikt. Blauwe bessen gekocht
Bereidingstijd
Mijn favoriete dessert, Pavlova! En het mooie is dat je hem naar je eigen hand kan zetten. Zo kan je een Pavlova maken die je zelf ook heerlijk vindt en waarmee je jouw gasten gaat verrassen.

Instructies
Gelukkig is het maken van een pavlova niet moeilijk.
- Klop in een vetvrije kom de eiwitten, suiker, citroensap en maïzena stijf. Stijf is ale je pieken van de eiwitten kan maken die blijven staan.
- Kies voor 6 kleine of 1 grote pavlova. Zoals je ziet heb ik gekozen voor één grote.
- Met een eetlepel heb ik met bergjes eiwit op het bakpapier (op de bakplaat) een cirkel gemaakt. Deze heb ik helemaal ingevuld met scheppen eiwitschuim. Maak de randen iets hoger zodat je vulling er niet afloopt.
Tip: Maak hem niet te hoog! Maximaal 5 cm, zodat de binnenkant goed gaart.
- Bak de pavlova in ongeveer 2,5 uur op 100 °C (boven- en onderwarmte) goudkleuring. Maak je kleine pavlova’s dan kan je ze 1,5-2 uur uur bakken.
- Als de pavlova afkoelt kan je ondertussen de slagroom opkloppen. Verspreid de de slagroom over de afgekoelde pavlova en verdeel het moestuinfruit erover.
Tips
Wil je een andere topping? Dat kan.
Meng door de slagroom wat lemon curd of kokos of koekkruiden. En in plaats van fruit kan je ook kiezen voor bijvoorbeeld bastognekoek stukjes, chocolade snippers en noten.

Hoi, ik ben Stefanie. Graag neem ik je mee in het plezier dat zaaien, oogsten en lekker biologisch eten mij brengt. Op deze pagina vind je een van de seizoensrecepten die ik graag met je deel.
Ik ben benieuwd of je er net zo van genoten hebt als wij!
Populaire recepten


Rode kool tarte tatin met appel!

Pizza Pesto Courgette & gorgonzola

Volkoren penne met loof van rode bieten en boursin
Mis niets
Ontvang mijn nieuwsbrief!
Doe nieuwe inspiratie op! Ontvang moestuintips, seizoensrecepten en aantrekkelijke acties.