

Volkoren penne met loof van rode bieten en boursin
Ingrediënten
– volkoren penne
– 150 g Boursin
– 500 g gewassen loof van rode bieten
– 200 g champignons
– 5 trostomaten
– 1 ui
– 2 teentje knoflook
Bereidingstijd
Het loof van de rode biet is een heerlijke vervanger van bladspinazie. Het kan door o.a. door salades en hartige taarten. Maar ook door de pastasaus dus! Laat je verrassen door de lekkere smaak van het loof van de rode bieten die ook nog eens een bron is van gezonde voedingsstoffen!

Instructies
– Snipper de uit en doe dit samen met de geperste teentjes knoflook in een koekenpan met wat olie.
– Breng vervolgens de pasta aan de kook.
– Snijd de tomaten, champignons in stukjes en scheur het blad van de rode bieten door tweeën.
– Doe de champignons in de koekenpan met de uitjes en het knoflook en bak deze een paar minuten mee.
– Voeg vervolgens de Boursin toe en wacht tot dit gesmolten is.
– Nu kan het loof van de rode bieten worden toegevoegd in de pan. Wacht tot dit grotendeels geslonken is en voeg dan de stukjes tomaat erdoor.
– Breng op smaak met wat peper en zout.
– Meng het geheel in een grote pan of schep de pasta en de saus een voor een op.
– Smullen maar!
Tips
Wist je dat er tegenwoordig ook een wereld is aan koolhydraatarme pasta’s? Wat denk van kikkererwten- en linzenpasta! Je proeft het verschil nauwelijks, maar krijg toch minder koolhydraten binnen. Heb jij ze al geprobeerd?

Hoi, ik ben Stefanie. Graag neem ik je mee in het plezier dat zaaien, oogsten en lekker biologisch eten mij brengt. Op deze pagina vind je een van de seizoensrecepten die ik graag met je deel.
Ik ben benieuwd of je er net zo van genoten hebt als wij!
Populaire recepten


Rode kool tarte tatin met appel!

Pizza Pesto Courgette & gorgonzola

Volkoren penne met loof van rode bieten en boursin
Mis niets
Ontvang mijn nieuwsbrief!
Doe nieuwe inspiratie op! Ontvang moestuintips, seizoensrecepten en aantrekkelijke acties.