Thaise Pepers

Voor wie?

Enige ervaring, Gevorderde, Expert

Zaaien & Oogsten

Zaaien: Binnen vanaf februari, in een kas vanaf mei. Peper planten houden van warmte.

Introductie

Houd jij van pittig eten? Dan kan de peperplant niet ontbreken in je tuin, op je balkon of gewoon binnen in huis! Deze plant wordt ook wel Bird’s Chili genoemd. Het planten en kweken hiervan is erg makkelijk en kan een hoop opleveren. Zo zitten er aan mijn kleine peperplant wel 9 pepers! Het leuke is dat je de pepers volledig binnen kan kweken. Heb je ze liever buiten staan? Ook dat is mogelijk; bij hogere temperaturen (>25 graden) doen ze het ook goed in de tuin.

Zaaien

De Thaise peper zaden houden – niet geheel verrassend – van warmte. In ons kikkerlandje is het daarom het beste om ze binnen voor te zaaien. De peperplant heeft een lekker zonnetje nodig, dus mag dan ook zeker in het directe zonlicht staan. Let er wel op dat de temperatuur niet te vaak boven de 30 graden komt, want dan stopt de plant met groeien. Je kunt de zaadjes planten in een potje en wanneer het eerste bladpaar verschijnt, zo’n veertien dagen na het zaaien, is het tijd om de zaailingen te verplaatsen naar een grotere pot.

Verzorgen

Zodra het buiten warm wordt kan het plantje naar buiten. Zelf heb hem in het voorjaar in een koude kas staan (dit is een kas buiten die niet verwarmd wordt). Pas toen het echt warm werd (>25 graden) heb ik ze uitgeplant in de tuin. Let op dat je het plantje op tijd ondersteunt, want als de pepers gaan groeien ontstaat er een grote kans op buigen / breken van de steel. Een te droge pot is niet erg, zolang de bladeren van de plant maar niet slap gaan hangen. Bij droogte maakt de plant extra bloemen aan, dus in principe is dat alleen maar leuk!

Oogsten

Pepers kun je oogsten wanneer je wilt. Groene pepers zijn onrijp, en rode pepers zijn rijp. Echter, beide kun je eten. Hoe rijper, hoe milder de smaak. Wil je dus voor écht spicy gaan, oogst de peper dan als hij nog mooi groen is.

WAAR BEN JE NAAR OP ZOEK?

Hoi, ik ben Stefanie. Graag neem ik je mee in het plezier dat zaaien, oogsten en lekker biologisch eten mij brengt. Op deze pagina vind je een van de seizoensrecepten die ik graag met je deel. 

Ik ben benieuwd of je er net zo van genoten hebt als wij!

Lees meer over moestuinieren in mijn blogs!

Mis niets

Ontvang mijn nieuwsbrief!

Doe nieuwe inspiratie op! Ontvang moestuintips, seizoensrecepten en aantrekkelijke acties.

VOLG MIJ OP INSTAGRAM

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.