Pindaketting voor vogeltjes

Voor wie?

Vanaf 3 jaar

Duur

20 min

Een pindaketting! Je maakt niet alleen jezelf er erg blij, maar de vogeltjes in jouw tuin ook. Een pindaketting is geschikt voor elk seizoen, maar je helpt vogeltjes extra als je hem ophangt tijdens het grauwe seizoen. Tijdens dit seizoen staan de planten en struiken en planten niet in de bloei en kunnen ze niet genieten van de voedzame besjes en insecten die de planten aantrekken. Met een pindaketting helpen we onze vliegende vriendjes dus extra voer te vinden tijdens de wintermaanden. Lees hieronder welke spullen je nodig hebt voor de ketting en bekijk de filmpjes voor de instructies. Veel plezier!

Dit heb je nodig!

  • Doppinda’s
  • Stevig draad

Optioneel

  • Naald

Aan de slag

Deze heerlijke ketting kan je op twee manieren maken. Je kan met naald een draad een ketting rijgen. Varieer gerust met rozijnen en appel ertussen. Daar genieten de vogeltjes ook van. Ook kan je ervoor kiezen om met lusjes de pinda’s te rijgen. Geen gevaarlijke naalden en erg leuk om samen de kettnig te maken. Ik maakte een lusje en mijn dochter stopte er een nootje in en trok het lusje aan. Om je een beeld hiervan te geven heb ik een kort filmpje gemaakt (helaas doet deze het nog niet maar wordt aangewerkt).

Veel rijgplezier!

WAAR BEN JE NAAR OP ZOEK?

Hoi, ik ben Stefanie. Graag neem ik je mee in het plezier dat zaaien, oogsten en lekker biologisch eten mij brengt. Op deze pagina vind je een van de seizoensrecepten die ik graag met je deel. 

Ik ben benieuwd of je er net zo van genoten hebt als wij!

Lees meer over moestuinieren in mijn blogs!

Mis niets

Ontvang mijn nieuwsbrief!

Doe nieuwe inspiratie op! Ontvang moestuintips, seizoensrecepten en aantrekkelijke acties.

VOLG MIJ OP INSTAGRAM

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.