Pittige Polenta met gergrilde pompoen

Ingrediënten

♥ 1 (fles)pompoen*
♥ 3 teentjes knoflook+
♥ 5 eetlepels olijfolie
♥ 150 gram voorgekookte polenta
♥ 1 rode (gedroogde) chilipeper*
♥ 1 eetl rozemarijn*
♥ zeezout
♥ 800 ml water

Alle ingrediënten met een * heb ik in de zomer in mijn moestuin!

Bereidingstijd

60 min incl oventijd

Het leuke is aan pompoen en pepers is dat deze groenten lang te bewaren zijn. Pepers gedroogd en de pompoen vers. Zo kan je deze groenten in de winter nog eten. Daardoor zelfs in dit seizoen nog dit lekkere pompoen gerecht met pittige polenta!

Instructies

Eerst de pompoen
Verwarm de oven voor op 220 graden.

Snij de flespompoen in halve schijven. Vet deze in met een mengsel van 3 eetl olijfolie, twee geperste teentje knoflook en een snufje zout.

Leg de stukken pompoen in een braadslee of ovenschaal en gril deze voor 45 min gaar. Door even met een vork erin te prikken kan je controleren wanneer deze klaar is. Zorg dat je geen zwarte randjes krijgt.

Nu aan de slag met de polenta.
Verhit 2 eetl met olijfolie in een koekenpan, voeg de chilipeper en knoflook en fruit deze op een laag ‘vuurtje’. Na een paar minuten voeg je de rozemarijn toe en mag je gelijk het pan van het vuur halen. Zo gaart dit heerlijke kruidenmengels door.

Breng een pan met 800ml water aan de kook en voeg de polenta toe. Laat dit een minuutje of 5 koken en giet het af. Voeg de polenta bij het kruidenmengels en roer het geheel goed door elkaar.

Laat de polenta afkoelen door deze op gelijke dikte te verspreiden over een snijplak.

Na afkoelen heb ik met kookringen rondjes van de polenta gemaakt. Hierop de gegrilde pompoen gelegd en geserveerd met pijnboompitten en verse basilicum

Tips

Wil je een milde variant? Laat dan de chilipeper weg.

WAAR BEN JE NAAR OP ZOEK?

Hoi, ik ben Stefanie. Graag neem ik je mee in het plezier dat zaaien, oogsten en lekker biologisch eten mij brengt. Op deze pagina vind je een van de seizoensrecepten die ik graag met je deel. 

Ik ben benieuwd of je er net zo van genoten hebt als wij!

Populaire recepten

Mis niets

Ontvang mijn nieuwsbrief!

Doe nieuwe inspiratie op! Ontvang moestuintips, seizoensrecepten en aantrekkelijke acties.

VOLG MIJ OP INSTAGRAM

Maak jij dit recept met eigen gekweekte groente? Check deze tips!

Moestuininspiratie in je mail!

Kweektips, lekkere moestuinrecepten en leuke acties!

Schrijf je in en ontvang eenmalig 10% korting op al je aankopen.

Hoe? Gebruik de kortingscode ‘Welkom!’