Rabarber Monchou Taart

Ingrediënten

Voor de bodem:
– 1 pak bastognekoeken
– 100 gram roomboter

Voor de vulling:
– 250 ml opgeklopte slagroom
– 200 gr monchou (op kamertemperatuur)
– 100 gr suiker
– 2 zakjes vanillesuiker
– Eventueel 3 à 5 blaadjes gelatine

Topping:
– Rabarbercompote. Het recept hiervoor vind je bij mijn recepten.

Bereidingstijd

60 min + 180 min wachttijd

Deze rabarber monchoutaart is om te smullen! De frisse rabarbercompote bovenop de taart maakt het een heerlijke fruitige lentetaart. Makkelijk om te maken én je hebt er niet eens een oven voor nodig! Het is een leuk recept om met kinderen te maken. Het verkruimelen van de bastognekoeken was een groot feest voor mijn kinderen!

Instructies

● Verkruimel de bastognekoeken voor de bodemlaag.
● Smelt de boter in een pannetje en meng de bastogne koekkruimels door de gesmolten boter.
● Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier en verdeel het koekmengsel over de bodem. Druk goed aan!
● Klop de slagroom met de suiker en vanillesuiker stevig op. Hoe steviger des te langer de taart stevig blijft staan.
● Meng de monchou door de slagroom.
● De tweede laag kan erop! Verdeel het roommengsel over de koekbodem.
● Laat de taart minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
● Tijd voor de finishing touch: haal de taart vlak voor het serveren uit de koelkast en schep de rabarber compote over de taart.
Let op: laat eerst de compote goed uitlekken in een vergiet, zodat het meeste vocht eruit is!

Tada! Klaar is je rabarber monchou taart! Genieten maar!

Tips

Deze keer heb ik rabarber compote gebruikt als topping. Per seizoen kan je hiermee varieren. Denk aan appel kaneel in de herfst,
stoofpeertjes in de winter en frambozen in de zomer.

WAAR BEN JE NAAR OP ZOEK?

Hoi, ik ben Stefanie. Graag neem ik je mee in het plezier dat zaaien, oogsten en lekker biologisch eten mij brengt. Op deze pagina vind je een van de seizoensrecepten die ik graag met je deel. 

Ik ben benieuwd of je er net zo van genoten hebt als wij!

Populaire recepten

Mis niets

Ontvang mijn nieuwsbrief!

Doe nieuwe inspiratie op! Ontvang moestuintips, seizoensrecepten en aantrekkelijke acties.

VOLG MIJ OP INSTAGRAM

Maak jij dit recept met eigen gekweekte groente? Check deze tips!

Moestuininspiratie in je mail!

Kweektips, lekkere moestuinrecepten en leuke acties!

Schrijf je in en ontvang eenmalig 10% korting op al je aankopen.

Hoe? Gebruik de kortingscode ‘Welkom!’