Rabarber tijm jam

Ingrediënten

– 850 gram rabarber vers
– 400 gram geleid suiker
– 1 limoen of een halve citroen
– Takje tijm
– Eetlepel kaneel

Bereidingstijd

60 minuten

Mmmmm, verse huisgemaakte rabarberjam. Een héérlijke toevoeging op een lekker warm en knapperig croissantje ‘s morgens aan de keukentafel!

Instructies

1. Snijd de rabarber in stukken van 5 cm en doe deze in een grote kookpan.

2. Hierbij de rasp van de schil van de limoen toe en pers deze daarna helemaal uit boven een bakje. Zo voorkom je dat er pitjes in de pan komen. Zitten er geen pitjes meer in het bakje? Voeg dan de sap toe bij de rabarber.

3. Voeg een theelepel kaneel en een takje tijm toe in de pan en zet deze vervolgens met de deksel op laag vuur. Ik gebruikte zelf de derde stand van mijn inductiekookplaat.

4. Laat het geheel zachtjes ongeveer 45 minuten garen en koken. Voeg nog wat extra water toe als er te weinig vocht uit de rabarber zodat het niet aanbrandt.

5. Is er een mooi papje ontstaan? Dan is jouw jam klaar! Je hoeft het geheel namelijk niet eerst nog te pureren. Haal t het takje tijm eruit, even laten afkoelen en smullen maar!

Heb je nog een leuk oud glazen potje over? Maak deze dan goed schoon, giet de afgekoelde jam erin en maak hem dicht met een leuk stofje en lintje. Erg leuk én lekker om aan iemand cadeau te doen!

Tips

WAAR BEN JE NAAR OP ZOEK?

Hoi, ik ben Stefanie. Graag neem ik je mee in het plezier dat zaaien, oogsten en lekker biologisch eten mij brengt. Op deze pagina vind je een van de seizoensrecepten die ik graag met je deel. 

Ik ben benieuwd of je er net zo van genoten hebt als wij!

Populaire recepten

Mis niets

Ontvang mijn nieuwsbrief!

Doe nieuwe inspiratie op! Ontvang moestuintips, seizoensrecepten en aantrekkelijke acties.

VOLG MIJ OP INSTAGRAM

Maak jij dit recept met eigen gekweekte groente? Check deze tips!