

Rabarber witte chocolade cake
Ingrediënten
- 100 gram rabarber
- 100 gram zelfrijzend bakmeel
- 2 eieren
- 100 gram boter
- 100 gram (vanille) suiker
- 100 gram witte chocolade
- Cakevorm (ik gebruik een springvorm met 20cm diameter)
Bereidingstijd

Instructies
Rabarber en chocolade is waarschijnlijk niet een combinatie die als eerste in je opkomt, maar daarom zeker niet minder lekker! Deze cake laat zien dat rabarber en witte chocolade héél goed samen kunnen gaan.
Nu aan de slag.
- Mix de suiker, boter en een snufje zout tot een romig beslag
- Mix de eieren één voor één door het beslag
- Mix vervolgens het zelfrijzend bakmeel er doorheen
- Stort het beslag in de vorm
- Leg de rabarber en witte chocolade erop
- 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden
Tips
Voor de echte chocolade liefhebbers, vervang de witte chocolade door pure chocolade!
Ik ben benieuwd wat jij van de combinatie rabarber-chocolade vindt. Laat het me weten via Instagram of in de comments hieronder.

Hoi, ik ben Stefanie. Graag neem ik je mee in het plezier dat zaaien, oogsten en lekker biologisch eten mij brengt. Op deze pagina vind je een van de seizoensrecepten die ik graag met je deel.
Ik ben benieuwd of je er net zo van genoten hebt als wij!
Populaire recepten


Rode kool tarte tatin met appel!

Pizza Pesto Courgette & gorgonzola

Volkoren penne met loof van rode bieten en boursin
Mis niets
Ontvang mijn nieuwsbrief!
Doe nieuwe inspiratie op! Ontvang moestuintips, seizoensrecepten en aantrekkelijke acties.