Rabarbercake met pure chocolade

Ingrediënten

– 200 gram ongezouten roomboter
– 200 gram zelfrijzend bakmeel
– 200 gram suiker
– 2 eetlepels vanille extract bourbon (vanillesuiker kan ook)
– 4 eieren
– snufje zout
– 350 gram rabarber
– 100 gram pure chocolade

Bereidingstijd

60 minuten

Mmmm, vanillecake met chocolade én verse rabarber uit eigen moestuin. Bon appetit!

Instructies

– Verwarm de over voor op 180 graden
– Meng de de boter, suiker, vanillesuiker en zout tot een romig mengsel
– Voeg een voor een de eieren toe en mix tot tot een glad beslag
– Voeg het zelfrijzend bakmeel beetje bij beetje toe aan het beslag. Blijf mixen tot je een glad mengsel hebt
– Giet het beslag in een cakeblik. Ik heb een braadslee van 30×40 centimeter gebruikt.
– Snijd de rabarber in stukken van elk ongeveer zeven centimeter en leg dit op het beslag
– Brokkel tot slot de chocolade en strooi dit over de cake
– Bak de cake in 40 minuten gaar op 180°C
– Laat de cake na het bakken afkoelen op een rooster
– Smullen maar!

Tips

Decoreer de cake met poedersuiker en stukje verse mint. Het oog wil immers ook wat! Ik ben erg benieuwd naar jouw creatie! Deel je hem met me via de socials?

WAAR BEN JE NAAR OP ZOEK?

Hoi, ik ben Stefanie. Graag neem ik je mee in het plezier dat zaaien, oogsten en lekker biologisch eten mij brengt. Op deze pagina vind je een van de seizoensrecepten die ik graag met je deel. 

Ik ben benieuwd of je er net zo van genoten hebt als wij!

Populaire recepten

Mis niets

Ontvang mijn nieuwsbrief!

Doe nieuwe inspiratie op! Ontvang moestuintips, seizoensrecepten en aantrekkelijke acties.

VOLG MIJ OP INSTAGRAM

Maak jij dit recept met eigen gekweekte groente? Check deze tips!

Moestuininspiratie in je mail!

Kweektips, lekkere moestuinrecepten en leuke acties!

Schrijf je in en ontvang eenmalig 10% korting op al je aankopen.

Hoe? Gebruik de kortingscode ‘Welkom!’