Alle seizoensrecepten op een rijtje

Simpele Aspergesoep
Het witte goud! Een luxe uit eigen tuin.
Het leuke is dat deze simpele soep makkelijk in te vriezen is waardoor je later in de zomer nog kan genieten van een heerlijke simpele soep.

Rode kool tarte tatin met appel!
De caramel-zeezout van de hoofdgerechten! Een hartige tarte tatin met een zoete twist.

Pizza Pesto Courgette & gorgonzola
Even wat anders dan de rode Italiaanse pizza. Een groene pizza met eigengemaakte pesto en gele & groene courgette uit eigen tuin. Geen zin om te koken maar toch iets lekkers op tafel zetten. Kies dan deze simpele pizza.

Volkoren penne met loof van rode bieten en boursin
Het loof van de rode biet is een heerlijke vervanger van bladspinazie. Het kan door o.a. door salades en hartige taarten. Maar ook door de pastasaus dus! Laat je verrassen door de lekkere smaak van het loof van de rode bieten die ook nog eens een bron is van gezonde voedingsstoffen!

Maanzaadcake met een laagje citroenglazuur
Mmmmmm, deze taart is voor mij dé ontdekking van het jaar. Een heerlijk frisse taart met eigen gekweekte maanzaad uit de papavers uit mijn eigen tuin. Een dikke aanrader!

Spaghetti met eigengemaakte pesto
Waan je in Italië door deze heerlijke pasta op tafel te zetten. Niet alleen heerlijk, maar ook nog eens super makkelijk om te maken.

Kool uit de oven met ansjovis-chilicrème en hazelnoot
Heb jij al eens geroosterde kool geprobeerd? Dit is namelijk een echte must do! Niet alleen makkelijk de bereiden om te bereiden, maar ook érg lekker én een feestje om te serveren! Klik hier voor het recept!

Palmkool shotje met komkommer
Een van de belangrijkste redenen om regelmatig kool te eten (of in dit geval: te drinken) is wel dat kool waarschijnlijk allerlei goede stoffen bevat die bescherming zouden bieden tegen kanker. We vinden kool niet altijd de meest smakelijke groente, maar als je leest hoeveel goede voedingsstoffen dit gewas bevat, is het zeker de moeite waard om hem toch te proberen. Een kool als Cavolo Nero (palmkool) is zeer rijk aan vitamientjes en heeft (gemiddeld per gekookte portie) slechts 16 Kcal. Goed voor de lijn, dus!

Vlierbloesem siroop
Deze vlierbloesem siroop maar ik elk jaar. Zo genieten wij het hele jaar rond van eigengemaakte limonade en is het ook nog eens heerlijk door de prosecco.

Zweedse smörgås sandwich met garnalen
Deze Zweedse smörgås sandwich met eieren en mayonaise smaakt precies zoals de klassieke Zweedse garnalensandwich hoort te smaken! De zelfgemaakte mayonaise wordt heerlijk smeuïg en is makkelijk door elkaar te kloppen. Krokant sla , citroen en dille zorgen voor een heerlijke smaaksensatie.

Rabarber tijm jam
Mmmmm, verse huisgemaakte rabarberjam. Een héérlijke toevoeging op een lekker warm en knapperig croissantje ‘s morgens aan de keukentafel!

Simpele rabarber tarte tatin
Erg simpel, maar erg lekker! Een zoetzure tarte tartin met een krokante bodem.
Succes is verzekerd!

Rabarbercake met pure chocolade
Mmmm, vanillecake met chocolade én verse rabarber uit eigen moestuin. Bon appetit!

Kruidenboter met bloemen
Serveer deze heerlijke en fleurige kruidenboter tijdens de Pasen met een lekker stukje warm en knapperig stokbrood. Smullen maar!

Witte chocolade cheesecake met eetbare bloemen
Oh man, niet gezond maar zo lekker. Deze taart moet je een keer proberen. Succes verzekerd!

Dadelballetjes met kokos
Ze zijn niet alleen lekker, maar ook nog eens gezond! Dadelballetjes zijn heerlijk voor bij de koffie of als lekker tussendoortje. Je kan ze zo uitgebreid maken als je wilt, maar met slechts een paar ingrediënten zet je al wat heerlijks op tafel!

Pittige Polenta met gergrilde pompoen
Het leuke is aan pompoen en pepers is dat deze groenten lang te bewaren zijn en je deze in de winter nog kan eten. Daarom zelf in februari dit lekkere pompoen gerecht met pittige polenta!

Borani Banjan
Uit de Afgaanse keuken deze vegetarische Borani Banjan. Echt heerlijk en het leuke is ook onze kinderen het ook lekker vinden. Het is wat werk, maar goed in te vriezen, dus maak gelijk wat porties extra!

Pavlova met moestuin fruit
Mijn favoriete dessert, Pavlova! En het mooie is dat je hem naar je eigen hand kan zetten.
Zo kan je een Pavlova maken die je zelf ook heerlijk vindt en waarmee je jouw gasten gaat verrassen.

Zweedse zoete Kardemombroodjes
Sinds mijn tante, oom en nichtjes 30 jaar geleden naar Zweden zijn verhuisd ben ik meerdere malen in Zweden geweest. Toen voor het eerst kennis gemaakt met de kardemummabullar. Een zoet, plakkerig broodje met kardemom, heerlijk voor bij de koffie of kopje thee.

Glühwein
Een koude dag en de heerlijke geur van kaneel en sinaasappel. Perfecte kerst combinatie!
Deze klassieker is het ideale drankje voor na een kerstwandeling.

Verse scones met moestuin kruisbessen jam
Het hele jaar door genieten wij van moestuin producten. Zo ook van deze kruisbessen jam die deze zomer is gemaakt. Deze keer met zelfgebakken scones. Wil je dit weekend ook scones op tafel zetten, lees dan verder.

Kokos pompoensoep
Één van de voordelen van de herfst is… Pompoenen tijd! Graag deel ik mijn favoriete pompoensoep met jullie.

Zoete aardappel burger van de BBQ
Dit zomerse weer vraagt om BBQ’s, véél BBQ’s. Maar ben jij na al die satéstokjes en hamburgers toe aan wat variatie? Dan is deze burger van zoete aardappel een absolute aanrader!

Granola
Wist jij dat je je granola ook zelf kunt maken? En dat dat eigenlijk veel lekkerder én gezonder is dan die uit de supermarkt? En dat allemaal in een handomdraai!

Rabarber Monchou Taart
Deze rabarber monchoutaart is om te smullen! De frisse rabarbercompote bovenop de taart maakt het een heerlijke fruitige lentetaart en dat zonder oven!

Asperge Feta Quiche
Ik houd van quiches! Makkelijk te maken, je kunt er eindeloos mee variëren én het is altijd een feestje op je bord. Deze quiche, met asperges en feta is mijn absolute favoriet!

Courgette pancakes
Pancakes maken het ontbijt een beetje bijzonder.
Deze keer heb ik ze gemaakt met de laatste courgette uit de moestuin. Dat is toch een bijzonder moment.

Asperge tompouce
Bij een tompouce denk je waarschijnlijk al snel aan de alom bekende HEMA tompouce met room en een glazuurlaagje.

Asperge zalm plaattaart
Ik krijg nooit genoeg van asperges! Deze plaattaart is super makkelijk te maken, snel klaar en mega lekker. Een simpele salade erbij en klaar is