Alle seizoensrecepten op een rijtje

Seizoen
Groenten
Fruit

Volkoren penne met loof van rode bieten en boursin

Het loof van de rode biet is een heerlijke vervanger van bladspinazie. Het kan door o.a. door salades en hartige taarten. Maar ook door de pastasaus dus! Laat je verrassen door de lekkere smaak van het loof van de rode bieten die ook nog eens een bron is van gezonde voedingsstoffen!

Lees verder »

Palmkool shotje met komkommer

Een van de belangrijkste redenen om regelmatig kool te eten (of in dit geval: te drinken) is wel dat kool waarschijnlijk allerlei goede stoffen bevat die bescherming zouden bieden tegen kanker. We vinden kool niet altijd de meest smakelijke groente, maar als je leest hoeveel goede voedingsstoffen dit gewas bevat, is het zeker de moeite waard om hem toch te proberen. Een kool als Cavolo Nero (palmkool) is zeer rijk aan vitamientjes en heeft (gemiddeld per gekookte portie) slechts 16 Kcal. Goed voor de lijn, dus!

Lees verder »

Vlierbloesem siroop

Deze vlierbloesem siroop maar ik elk jaar. Zo genieten wij het hele jaar rond van eigengemaakte limonade en is het ook nog eens heerlijk door de prosecco.

Lees verder »

Zweedse smörgås sandwich met garnalen

Deze Zweedse smörgås sandwich met eieren en mayonaise smaakt precies zoals de klassieke Zweedse garnalensandwich hoort te smaken! De zelfgemaakte mayonaise wordt heerlijk smeuïg en is makkelijk door elkaar te kloppen. Krokant sla , citroen en dille zorgen voor een heerlijke smaaksensatie.

Lees verder »

Dadelballetjes met kokos

Ze zijn niet alleen lekker, maar ook nog eens gezond! Dadelballetjes zijn heerlijk voor bij de koffie of als lekker tussendoortje. Je kan ze zo uitgebreid maken als je wilt, maar met slechts een paar ingrediënten zet je al wat heerlijks op tafel!

Lees verder »

Borani Banjan

Uit de Afgaanse keuken deze vegetarische Borani Banjan. Echt heerlijk en het leuke is ook onze kinderen het ook lekker vinden. Het is wat werk, maar goed in te vriezen, dus maak gelijk wat porties extra!

Lees verder »

Pavlova met moestuin fruit

Mijn favoriete dessert, Pavlova! En het mooie is dat je hem naar je eigen hand kan zetten.
Zo kan je een Pavlova maken die je zelf ook heerlijk vindt en waarmee je jouw gasten gaat verrassen.

Lees verder »

Zweedse zoete Kardemombroodjes

Sinds mijn tante, oom en nichtjes 30 jaar geleden naar Zweden zijn verhuisd ben ik meerdere malen in Zweden geweest. Toen voor het eerst kennis gemaakt met de kardemummabullar. Een zoet, plakkerig broodje met kardemom, heerlijk voor bij de koffie of kopje thee.

Lees verder »

Glühwein

Een koude dag en de heerlijke geur van kaneel en sinaasappel. Perfecte kerst combinatie!

Deze klassieker is het ideale drankje voor na een kerstwandeling.

Lees verder »

Granola

Wist jij dat je je granola ook zelf kunt maken? En dat dat eigenlijk veel lekkerder én gezonder is dan die uit de supermarkt? En dat allemaal in een handomdraai!

Lees verder »

Asperge Feta Quiche

Ik houd van quiches! Makkelijk te maken, je kunt er eindeloos mee variëren én het is altijd een feestje op je bord. Deze quiche, met asperges en feta is mijn absolute favoriet!

Lees verder »

Courgette pancakes


Pancakes maken het ontbijt een beetje bijzonder.
Deze keer heb ik ze gemaakt met de laatste courgette uit de moestuin. Dat is toch een bijzonder moment.

Lees verder »

Moestuininspiratie in je mail!

Kweektips, lekkere moestuinrecepten en leuke acties!

Schrijf je in en ontvang eenmalig 10% korting op al je aankopen.

Hoe? Gebruik de kortingscode ‘Welkom!’