Rode kool tarte tatin met appel!

Ingrediënten

1 rol vers bladerdeeg (ca. 270 gram)

1 kleine rode kool

2 appels

40 gram boter

70 gram suiker

Bereidingstijd

45 minuten inclusief 30 minuten oventijd

De caramel-zeezout van de hoofdgerechten! Een hartige tarte tatin met een zoete twist. Durf jij je gerechten een unieke en onverwachte smaak te geven? Dan is deze gezonde rode kool tarte tatin écht wat voor jou!

Instructies

  1. Was en snijd de rode kool, schil de appeltjes en snijdt ze in stukjes.
  2. Smelt de boter in een bakje en giet de gesmolten boter in de bakvorm. Strooi de suiker over de gesmolten boter en leg de rode kool en appels door elkaar in de bakvorm neer. Zorg ervoor dat alles ongeveer 1 cm van de randen afligt zodat je het deeg er straks gemakkelijk naast kunt stoppen.
  3. Pak het verse bladerdeeg en leg deze over de rode kool en appel. Stop vervolgens het deeg tussen de randen in.
  4. Na 25-30 minuten is je hartige tarte tatin goudbruin en kun je hem uit de oven halen. Ik heb het 20 min. op 200 graden gebakken en de laatste 10 min. alleen onder-warmte. Laat de tarte tatin 3-5 minuten staan en keer hem daarna om met behulp van een snijplank om.
  5. Verspreid er een paar blaadjes munt overheen als frisse decoratie. Eet smakelijk!

 

 

Tips

Een leuke vervanging voor de stoofpeertjes tijdens Kerstmis. Ook lekker als lunch met een frisse zoetzure salade ernaast.

Smullen maar!

WAAR BEN JE NAAR OP ZOEK?

Hoi, ik ben Stefanie. Graag neem ik je mee in het plezier dat zaaien, oogsten en lekker biologisch eten mij brengt. Op deze pagina vind je een van de seizoensrecepten die ik graag met je deel. 

Ik ben benieuwd of je er net zo van genoten hebt als wij!

Populaire recepten

Mis niets

Ontvang mijn nieuwsbrief!

Doe nieuwe inspiratie op! Ontvang moestuintips, seizoensrecepten en aantrekkelijke acties.

VOLG MIJ OP INSTAGRAM

Maak jij dit recept met eigen gekweekte groente? Check deze tips!