Verse scones met moestuin kruisbessen jam

Ingrediënten

– 225 gram zelfrijzend bakmeel
– 120 ml melk
– 40 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur
– 30 gram suiker, ik heb kokosbloemsuiker gebruikt
– 30 gram rozijnen en/of cranberries
– snufje zout

Bereidingstijd

20 min

Verse scones met zelfgemaakte kruisbessen jam en griekse yoghurt. Overheerlijk! Scones zijn super makkelijk te maken, in 20 minuten heb je verse scones op tafel. Lekker voor bij het ontbijt, brunch maar ook als tussendoortje mee naar school.

Instructies

Doe het zelfrijzend bakmeel en de boter (in stukjes gesneden) in een kom. Kneed de boter en meel, zodat je een kruimeldeeg krijgt. Kneed vervolgens ook de suiker en zout er door.

Voeg nu de melk toe en kneed het geheel tot een soepel en zacht deeg. Verdeel het deeg over 8-10 bolletjes en druk ze plat tot een dikte van ongeveer 3 cm.

Leg de scones op een met siliconen bakmat of bakpapier beklede bakplaat. Bak de scones in 12-15 minuten op 220 °C (boven- en onderwarmte).

Tips

Zelf gebruik ik 100% siliconen bakmat, dit is een duurzaam alternatief voor het gebruik van bakpapier.

Dit recept is geïnspireerd op het scones recept van Laura’s Bakery.

WAAR BEN JE NAAR OP ZOEK?

Hoi, ik ben Stefanie. Graag neem ik je mee in het plezier dat zaaien, oogsten en lekker biologisch eten mij brengt. Op deze pagina vind je een van de seizoensrecepten die ik graag met je deel. 

Ik ben benieuwd of je er net zo van genoten hebt als wij!

Populaire recepten

Mis niets

Ontvang mijn nieuwsbrief!

Doe nieuwe inspiratie op! Ontvang moestuintips, seizoensrecepten en aantrekkelijke acties.

VOLG MIJ OP INSTAGRAM

Maak jij dit recept met eigen gekweekte groente? Check deze tips!

Moestuininspiratie in je mail!

Kweektips, lekkere moestuinrecepten en leuke acties!

Schrijf je in en ontvang eenmalig 10% korting op al je aankopen.

Hoe? Gebruik de kortingscode ‘Welkom!’