Seizoen: Lente

Wortels

Wortels zijn niet alleen erg lekker, maar zitten ook nog eens vol gezonde stoffen zoals vitamines en bètacaroteen. Bèta watte? Bètacaroteen is de precursor voor vitamine A en wordt daarom ook wel provitamine A genoemd. Het komt onder andere voor in groenten en gele of oranje vruchten, waar het (deels) voor de kleur verantwoordelijk is.zijn de moeilijkste niet en kunnen daarom zelfs bij slechts 8°C worden gekweekt. Benieuwd naar hoe ze gekweekt kunnen worden? Lees dan snel verder!

Paprika

Paprika’s: ze zijn er in veel verschillende vormen maten in kleuren. Elk met een unieke smaak. De een is wat zoeter, dan ander wat zuurder en weer een anders juist wat bitter. Het kweken van paprika’s kan een kleine uitdaging zijn. Het zijn namelijk geen winterharde planten, wat betekent dat ze slecht kou kunnen verdragen. Met wat tips and tricks help ik je graag op weg, om het kans op een succesvolle oogst te vergroten.

Rode bieten

Rode bieten vallen onder de knolgewassen en worden ook wel kroten genoemd. Ondanks het feit dat ze familie zijn van de suikerbieten, bevatten ze aanzienlijk minder suikers en calorieën. Een verantwoordelijk snackie dus! Wist je dat de bieten al eeuwen lang worden gekweekt? In de tijd van de Grieken en Romeinen het zelfs gebruikt wegens de geneeskrachtige werking van dit gewas. Benieuwd hoe jij ze kan kweken? Dat lees je hieronder!

Maïs

Je hebt ze vast wel eens gezien langs de weg: rijen vol met maïsplanten. Maar wist je dat ze ook prima te kweken zijn in de moestuin? Suikermaïs is een van de weinige graangewassen die gekweekt worden in de moestuin. Het is zeker de moeite waard om dit een keertje te proberen.