Simpele Aspergesoep

Ingrediënten

♥ 500 gram asperges

♥ 75 gram roomboter

♥ 75 gram bloem

♥ 2 groente bouillonblokjes

♥ 1,5 liter water

♥ scheutje slagroom

Bereidingstijd

30 minuten

Het witte goud!  Een luxe uit eigen tuin.

Wat een feestje om een eigen aspergebed te hebben in de moestuin. Wij kunnen vanaf mei tot de langste dag van het jaar oogsten. En het leuke is, deze soep is makkelijk in te vriezen waardoor je ook later in het seizoen kan genieten van een heerlijke simpele soep.

Instructies

Maak je asperges schoon, schil ze met een dunschiller en snij de harde onderkant eraf. Snij ze in stukken van ong 2-3 cm en kook deze in 1,5 liter water voor ongeveer 10 minuutjes. Laat de asperges in het water terwijl jij de roux maakt.

Smelt de boter op laag vuur, voeg hier de bloem aan toe en blijf roeren voor ongeveer 3 à 4 min. Zorg dat de roux niet gaat kleuren (bruiner wordt).

Haal de helft van de asperges uit het vocht waarin ze gekookt zijn. Voeg vervolgens het kookvocht met de bouillonblokjes toe aan de roux. Laat het geheel nog 5-10 min koken. Wil je de soep gelijk serveren? Voeg dan de overige asperges toe.

Wil je de soep later serveren, voeg dan de overige asperge toe als je de soep weer opwarmt.

Tips

Gebruik als topping een beetje nootmuskaat en een klein gesneden gekookt eitje.

WAAR BEN JE NAAR OP ZOEK?

Hoi, ik ben Stefanie. Graag neem ik je mee in het plezier dat zaaien, oogsten en lekker biologisch eten mij brengt. Op deze pagina vind je een van de seizoensrecepten die ik graag met je deel. 

Ik ben benieuwd of je er net zo van genoten hebt als wij!

Populaire recepten

Mis niets

Ontvang mijn nieuwsbrief!

Doe nieuwe inspiratie op! Ontvang moestuintips, seizoensrecepten en aantrekkelijke acties.

VOLG MIJ OP INSTAGRAM

Maak jij dit recept met eigen gekweekte groente? Check deze tips!