

Simpele rabarber tarte tatin
Ingrediënten
– 1 rol vers bladerdeeg (ca. 270 gram)
– 400 gram rabarber
– 50 gram boter
– 100 gram suiker
Bereidingstijd
45 minuten inclusief 30 min oventijd
Erg simpel, maar erg lekker! Een zoetzure tarte tartin met een krokante bodem.
Succes verzekerd.

Instructies
- Was de rabarber en snijd de stengels op de maat van je bakvorm. Zorg ervoor dat ze ongeveer 1 cm van de randen afliggen, zodat je straks het deeg er makkelijke naast kan stoppen.
- Smelt de boter in een bakje en giet de gesmolten boter in de bakvorm. Meng de suiker met het kaneel. Strooi de kaneelsuiker over de gesmolten boter en leg de rabarberstengels met de bolle kant daar bovenop. In het filmpje kan je zien hoe ik dit gedaan heb.
- Pak het verse bladerdeeg en leg deze over de rabarber en stop vervolgens het deeg tussen de randen in.
- Bak de tarte tatin in 25-30 min goudbruin. Ik heb het 20 min op 200 graden gebakken en de laatste 10 min alleen onder warmte. Haal de tarte tatin uit de oven en laat deze 3-5 minuten staan. Keer de tarte tatin met behulp van een snijplank om.
- Verspreid er enkele tijmblaadjes overheen ter decoratie. Genieten maar!.
Tips
Hij is erg lekker als die nog warm is met een bolletje kaneelijs! Máár, afgekoeld vond iedereen hem hier ook super lekker. Succes is gegarandeerd!
WAAR BEN JE NAAR OP ZOEK?

Hoi, ik ben Stefanie. Graag neem ik je mee in het plezier dat zaaien, oogsten en lekker biologisch eten mij brengt. Op deze pagina vind je een van de seizoensrecepten die ik graag met je deel.
Ik ben benieuwd of je er net zo van genoten hebt als wij!
Populaire recepten


Rode kool tarte tatin met appel!
23 november 2021

Pizza Pesto Courgette & gorgonzola
25 juli 2021

Volkoren penne met loof van rode bieten en boursin
21 juli 2021
Mis niets
Ontvang mijn nieuwsbrief!
Doe nieuwe inspiratie op! Ontvang moestuintips, seizoensrecepten en aantrekkelijke acties.
VOLG MIJ OP INSTAGRAM