

Spaghetti met eigengemaakte pesto
Ingrediënten
– volkoren spaghetti
– burrata
– trostomaten
Voor de pesto:
– 80 g Parmezaanse kaas (in blok)
– 60 g pijnboompitten
– 1 teentje knoflook
– 60 g verse basilicum (blaadjes én takjes)
– 1.5 dl fijne olijfolie
– een halve citroen
– zout
– peper
Bereidingstijd
Waan je in Italië door deze heerlijke pasta op tafel te zetten. Niet alleen heerlijk, maar ook nog eens super makkelijk om te maken.

Instructies
Pesto:
– Snijd of breek de harde Parmezaanse kaas in stukjes.
– Doe de kaas, de pijnboompitten, de gepelde look en de verse basilicum (blaadjes én takjes) in de hakmolen. Schenk de olijfolie erbij en mix alles tot een gladde pesto.
– Voeg het sap van de citroen toe en proef tot jij het een lekkere verhouding vindt.
– Breng tot slot op smaak met wat peper en zout
– Breng de spaghetti aan de kook.
– Snijd ondertussen de trostomaten in vieren.
– Is de spaghetti klaar met koken? Giet dit af en verdeel over de borden. Verdeel de pesto en trostomaten over de pasta.
– Leg tot slot de burrata op de pesto en decoreer eventueel nog met wat pesto. Bon appetito!
Tips
Houd je niet van burrata? Dan kun je natuurlijk ook gewoon mozzarella gebruiken! Ik ben benieuwd naar jouw creaties. Deel je ze met me via Instagram?

Hoi, ik ben Stefanie. Graag neem ik je mee in het plezier dat zaaien, oogsten en lekker biologisch eten mij brengt. Op deze pagina vind je een van de seizoensrecepten die ik graag met je deel.
Ik ben benieuwd of je er net zo van genoten hebt als wij!
Populaire recepten


Rode kool tarte tatin met appel!

Pizza Pesto Courgette & gorgonzola

Volkoren penne met loof van rode bieten en boursin
Mis niets
Ontvang mijn nieuwsbrief!
Doe nieuwe inspiratie op! Ontvang moestuintips, seizoensrecepten en aantrekkelijke acties.