Tuinupdate 2: Hoe maak je een plukbloemen- en groentetuin?

Het is alweer tijd voor de tweede tuinupdate! In deze reek geef ik je een kijkje in de transformatie van mijn tuin. In de vorige tuinupdate vertelde ik mijn plannen om van mijn tuin, dat slechts bestond uit een grasveldje en wat tegels, een prachtige bloemen- en groentetuin te maken. Nieuwsgierig? Lees dan snel verder!

 

Hoe maak je van een stadstuin een echte moestuin?

Om te beginnen heb ik eerst alle planten en het gehele grasveldje eruit gehaald. Het merendeel van de planten is gedoneerd aan mijn buren. Weggooien is immers zonde (-; Bij het verwijderen van het gras heb ik alleen het bovenste gedeelte weggehaald. Op deze manier blijft het leven onder de grasmat zoveel mogelijk intact. Om het overgebleven aarde extra voedzaam te maken, heb ik koffiedik en bio compost van Pokon verspreid en geharkt door de tuinaarde. 

Het aanleggen van de kronkelige tuinpaden

Om de paden op te vullen, heb ik gebruik gemaakt van houtsnippers. De randen heb ik gemaakt van cortenstaal. Omdat dit materiaal op de juiste manier moet worden gebogen, was het nog een flinke klus. Veel passen en meten dus!  Een tip is om de randen van te voren op de aarde uit te tekenen. Zo kun je een inschatting maken van hoe het er uiteindelijk uit zal komen te zien. Ik had dit in eerste instantie niet gedaan. In praktijk werden de paden toch niet zo mooi als dat ik in eerste instantie van plan was. De rondingen passen nu beter bij de tuin en ook is er ruimte voor een gezellig zitplekje.

De tuinkas kan bijna worden gevuld met groente!

13 april is onze kas van ACD persoonlijk vanuit België geleverd! Het volgende project is het in elkaar zetten van de kas. Inmiddels staat het raamwerk stevig en moet alleen nog het glaswerk worden toegevoegd. Mijn man en dochters kunnen niet wachten tot alle zaailingen de kas in kunnen. Op dit moment staan alle kamers in het huis namelijk vol met plantjes…

WAAR BEN JE NAAR OP ZOEK?

Hoi, ik ben Stefanie. Graag neem ik je mee in het plezier dat zaaien, oogsten en lekker biologisch eten mij brengt!

Populaire recepten

Kweektips!

Kweek je eigen biologische kruiden, groente en fruit.​

Mis niets

Ontvang mijn nieuwsbrief!

Doe nieuwe inspiratie op! Ontvang moestuintips, seizoensrecepten en aantrekkelijke acties.

VOLG MIJ OP INSTAGRAM

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.