Witte chocolade cheesecake met eetbare bloemen

Ingredi├źnten

60gr boter
150gr bastogne koeken
300gr witte chocolade
200gr roomkaas
250ml slagroom
125ml melk
2,5 gelatine blaadjes

Bereidingstijd

40 min exclusief tijd om af te koelen

Oh man, niet gezond maar zo lekker. Deze taart moet je een keer proberen. Perfect voor op verjaardagen maar ook als dessert. Love it!

Instructies

Mijn springvorm heeft een doorsnede van 20cm. Dit recept kan je ook voor een iets grotere springvorm gebruiken.

 

Nu aan de slag.
Smelt de boter en breek de bastogne koeken in kleine stukjes. Wanneer de boter gesmolten is haal je de pan van het vuur en meng je de bastogne koekkruimels door de boter heen.Verspreid het koekmengsel over de bodem van de springvorm, nadat je de bodem van de vorm bekleed hebt met bakpapier.
Deze kan je laten afkoelen.

 

Dus ondertussen kan je de vulling maken.
Verwarm de melk samen met de witte chocolade op een lage temperatuur. Wanneer de witte chocolade volledig gesmolten is kan je de gelatine toevoegen.
Is ook de gelatine opgelost? Laat dit witte chocolade mengsel afkoelen tot kamer temperatuur, voordat je de roomkaas er met een staafmixer doorheen mengt.

 

Klop de slagroom op en spatel dit voorzichtig door het witte chocolade mengsel. Giet nu de gehele vulling over de afgekoelde bodem en laat de taart 2 uur opstijven in de ijskast.

 

Samen met mijn dochtertjes hebben we de taart versiert met eetbare bloemen. Je ziet oost-Indische kers, goudsbloem en de blauwe korenbloemen.

 

Geniet ervan!

Tips

Je kan de taart natuurlijk met van alles versieren. In de winter gebruik ik gedroogde bloemen of bloemblaadjes, maar natuurlijk zijn snoepjes hier thuis ook in trek:-)

WAAR BEN JE NAAR OP ZOEK?

Hoi, ik ben Stefanie. Graag neem ik je mee in het plezier dat zaaien, oogsten en lekker biologisch eten mij brengt. Op deze pagina vind je een van de seizoensrecepten die ik graag met je deel. 

Ik ben benieuwd of je er net zo van genoten hebt als wij!

Populaire recepten

Mis niets

Ontvang mijn nieuwsbrief!

Doe nieuwe inspiratie op! Ontvang moestuintips, seizoensrecepten en aantrekkelijke acties.

VOLG MIJ OP INSTAGRAM

Maak jij dit recept met eigen gekweekte groente? Check deze tips!