Witte chocolade frambozen cake

Ingrediënten

  • 100 gram boter op kamertemperatuur
  • 100 gram zelfrijzend bakmeel
  • 100 gram suiker
  • 8 gram vanillesuiker
  • 2 eieren
  • 100 gram witte chocolade
  • 150 gram frambozen
  • Snufje zout

  • Bakvorm – ik gebruikte een springvorm met doorsnede van 20cm

Bereidingstijd

60 min

Frambozen en witte chocolade…. Apart van elkaar lekker, samen nóg lekkerder. Samen in een cake: ultiem genieten!

Instructies

  • Verwarm de oven op 175 graden
  • Meng de boter, suiker, vanillesuiker en het snufje zout in een kom.
  • Voeg de eieren toe en mix het geheel tot een romig mengsel
  • Voeg nu beetje bij beetje het zelfrijzend bakmeel toe aan het beslag terwijl je goed blijft mixen
  • Het beslag kan nu de vorm is. De onderkant van de springvorm bescherm ik met bakpapier en de zijkanten vet ik in met een beetje olie.
  • Verdeel de stukjes witte chocolade en de frambozen over de taart. HOud wat frambozen over om op de cake te leggen als deze uit de oven komt.
  • Bak de cake in 40 min gaar.

Tips

Na het afkoelen kun je de cake naar hartelust versieren. Ik heb het dit keer gedaan met frambozen en geraspte groene schil van een courgette. Muntblaadjes staan ook leuk denk ik!

Of heb jij nog andere ideeën?  Ik ben benieuwd. Je kunt het me laten weten in de comments hieronder of op Instagram!

WAAR BEN JE NAAR OP ZOEK?

Hoi, ik ben Stefanie. Graag neem ik je mee in het plezier dat zaaien, oogsten en lekker biologisch eten mij brengt. Op deze pagina vind je een van de seizoensrecepten die ik graag met je deel. 

Ik ben benieuwd of je er net zo van genoten hebt als wij!

Populaire recepten

Mis niets

Ontvang mijn nieuwsbrief!

Doe nieuwe inspiratie op! Ontvang moestuintips, seizoensrecepten en aantrekkelijke acties.

VOLG MIJ OP INSTAGRAM

Maak jij dit recept met eigen gekweekte groente? Check deze tips!

Moestuininspiratie in je mail!

Kweektips, lekkere moestuinrecepten en leuke acties!

Schrijf je in en ontvang eenmalig 10% korting op al je aankopen.

Hoe? Gebruik de kortingscode ‘Welkom!’