

Zweedse smörgås sandwich met garnalen
Ingrediënten
Voor vier personen:
– 1 kg verse of ontdooide garnalen of met de hand gepelde garnalen in het meer (1 kg garnalen komt overeen met 600 g gepelde garnalen in water)
– 4 sneetjes wit of donker brood
– 2 eetlepels boter of margarine
– 1 knapperige sla
– 4 hardgekookte eieren
– 2 dl mayonaise (liefst zelfgemaakt, zie hieronder)
– 1 potje dille
– 1 citroen
Mayonaise
– 2 eidooiers
– 1 theelepel dijonmosterd
– 1 1/2 dl koolzaadolie
– zout en zwarte peper
Bereidingstijd
Deze Zweedse smörgås sandwich met eieren en mayonaise smaakt precies zoals de klassieke Zweedse garnalensandwich hoort te smaken! De zelfgemaakte mayonaise wordt heerlijk smeuïg en is makkelijk door elkaar te kloppen. Krokant sla , citroen en dille zorgen voor een heerlijke smaaksensatie.

Instructies
– Pel de garnalen of laat de in water ontdooide garnalen goed uitlekken.
– Besmeer de sneetjes brood met boter of margarine.
– Leg de slablaadjes op de broodjes.
– Schil en snijd en de eieren en verdeel deze over de sneetjes brood.
Mayonaise
– Klop de eidooiers en mosterd in een kom door elkaar. Voeg al kloppend de olie druppel voor druppel toe. Kruid het mengsel met zout en versgemalen peper.
– Verdeel de mayonaise over de eieren en salade. Garneer met de garnalen en tot slot mmet dille en een partje citroen.
Tips
Ga je liever voor eivrij? Laat de eieren dan achterwege en kies mayonaise zonder ei.
Ik ben erg benieuwd naar jullie creaties! Deel je ze met me via Instagram @kasteel_groeneveld?

Hoi, ik ben Stefanie. Graag neem ik je mee in het plezier dat zaaien, oogsten en lekker biologisch eten mij brengt. Op deze pagina vind je een van de seizoensrecepten die ik graag met je deel.
Ik ben benieuwd of je er net zo van genoten hebt als wij!
Populaire recepten


Rode kool tarte tatin met appel!

Pizza Pesto Courgette & gorgonzola

Volkoren penne met loof van rode bieten en boursin
Mis niets
Ontvang mijn nieuwsbrief!
Doe nieuwe inspiratie op! Ontvang moestuintips, seizoensrecepten en aantrekkelijke acties.